Privacyverklaring

Liefs, Ellen is zich ervan bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. In deze privacyverklaring laten we zien welke gegevens we verzamelen als je onze website bezoekt, waarom deze gegevens worden verzameld en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren.

Deze privacyverklaring is van toepassing op de diensten van Liefs, Ellen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid te accepteren.

Liefs, Ellen respecteert de privacy van alle gebruikers en zal alle persoonlijke informatie die je aan ons verschaft vertrouwelijk behandelen.

Waarvoor gebruiken wij de door ons verzamelde gegevens?
Wanneer je een bestelling plaatst bij Liefs, Ellen en/of jezelf aanmeldt voor de nieuwsbrief wordt er gevraagd een aantal persoonlijke gegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de bestelling uit te kunnen voeren of een nieuwsbrief te kunnen versturen. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde server van Liefs, Ellen of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Welke soort gegevens worden door Liefs, Ellen verwerkt?

  • NAW-gegevens
  • E-mailadressen
  • Telefoonnummers
  • IP-adressen
  • Persoonlijke informatie m.b.t. het maken van persoonlijke sieraden
  • Overige persoonsgegevens welke je actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie via FB, instagram, email of Whatsapp.

Persoonlijke sieraden
Voor het maken van de persoonlijke sieraden ontvangen wij door jouw verstrekte gegevens, afbeeldingen of foto’s. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het te maken sieraad.

Promotie
Indien we jouw sieraad willen gebruiken voor promotie op social media of als voorbeeld op de website, vragen we vooraf toestemming. Wil je dat een artikel verwijderd wordt op een van bovenstaande kanalen, neem dan even contact op!  

Cookies
Onze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Liefs, Ellen of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe de website wordt gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel namelijk:

  • WordPress/WooCommerce: Gegevens die je invult tijdens het bestellen worden opgeslagen op de servers van onze verwerker WooCommerce. WooCommerce zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding
  • Social Media: Wanneer je Liefs, Ellen volgt op Facebook en/of instagram, zijn de persoonlijke gegevens zichtbaar, waarvan jij wilt dat zichtbaar zijn. Dit is aan te passen bij het desbetreffende kanaal.
  • Whatsapp: indien je contact zoekt via Whatsapp zijn de persoonlijke gegevens zichtbaar, waarvan jij wilt dat zichtbaar zijn. Dit is aan te passen bij het desbetreffende kanaal.
  • Mollie: Wanneer je een bestelling plaatst en betaalt middels iDeal wordt er gebruik gemaakt van de webapplicatie van Mollie. Om de privacyverklaring te zien van Mollie, klik hier:  https://www.mollie.com/nl/privacy

Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Bewaren van persoonsgegevens
Bewaartermijn
Ordergegevens blijven bewaard tot 7 jaar na het plaatsen van de order.
Persoonsgegevens worden bewaard tot maximaal 1 jaar na het laatste contact.

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op dat moment aan ons is verstrekt. Ook heb je het recht om de gegevens in leesbare vorm opgestuurd te krijgen. Je kunt het verzoek richten aan info@liefsellen.nl. We zullen jouw verzoek binnen 4 weken verwerken.

  • Aanpassen/uitschrijven nieuwsbrief:

Onderaan iedere nieuwsbrief tref je een link aan om jouw gegevens aan te passen of om je af te melden. 

  • Aanpassen/uitschrijven communicatie:
    Als je jouw gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wilt laten verwijderen, kun je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.
  • Cookies uitzetten:
    De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt jouw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in jouw browser.

Autoriteit persoonsgegevens

Je hebt het recht om online een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Uiteraard hopen wij van harte dat dit niet nodig is en kun je ook eerst contact met ons opnemen om de klacht kenbaar te maken. Wij zullen onze uiterste best doen om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Indien je toch van mening bent dat Liefs, Ellen jouw persoonsgegevens onrechtmatig heeft gebruikt of niet tevreden bent met de reactie van Liefs, Ellen op jouw verzoek, dan heb je het recht hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je op https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Vragen en feedback

Regelmatig wordt er gecontroleerd of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

Liefs, Ellen
Hondsdraflaan 16
3925 RR Scherpenzeel
info@liefsellen.nl
06-48919213